Latvijas čempionāts sprintā un sprinta stafetēs

2020. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sprintā  un sprinta stafetē 1. un 2.augustā norisinājās Valmieras pilsētās apkārtnē un pulcēja vairāk kā 500 dalībnieku.

Valsts mēroga sprinta un sprinta jauktajām stafetēm tika sagatavotas pilnībā jaunas kartes līdz šim sacensības neizmantotā apvidū ap Valmieras Pārgaujas ģimnāziju un Valmieras Gaujas krasta vidusskolu. Apvidus pilsētā bija jauktā tipa pilsētas apbūve ar dzīvojamo māju rajonu ,savukārt sprinta stafetēs vairāk veda pa parka zonu un Gaujas krasta nogāzi.

Arī mūsu skrējēji tika pie Latvijas čempionāta sprinta distances godalgām. Jaunākajās  grupās M12 un M16 zelta medaļas kaklā kāra Ralfam Prauliņam un Edvardam Krūmiņam. Junioru grupās arī zelta medaļas garšu sajuta Rihards Krūmiņš un Signe Sirmā. Bronzas medaļas W18 un W35 grupā ieguva Elza Ķuze un Ilona Daģe. 5.vieta M55 grupā Ilmāram Dukulim, 6.vieta W50 grupā Dainai Livdānei.

Jauktajās sprinta stafetēs bronzas medaļu ieguva MW16 grupas orientieristi ar komandas sastāvu Edvards Krūmiņš, Jēkabs Segliņš un Māra Krūmiņa. Pagājušā gada zelta komanda elitē ar sastāvu Rihards Krūmiņš, Endijs Titomers un Signe Sirmā bija ceļā uz sudraba godalgu, bet trūka vienas atzīmes un šī iemesla dēļ komanda tika diskvalificēta. ALNIS-JNSC2 -Aivis Šiliņš, Ralfs Eižvertiņš, Ilona Daģe 7. vietā 38. komandu konkurencē. MW160 grupā 6. vieta komandai, kurā startēja Ainārs Šiliņš, Ilmārs Dukulis, Daina Livdāne.