ALNIS 5.kārta Vilce Zaķu pļava

Aļņa 5.kārta norisināsies Vilces dabas parka teritorijā ar starta vietu Zaķu pļavā. Starts no 16.00-19.00. Apvidus- lapu koku mežs, skrienamība no labas līdz sliktai. Upes škērsošana iespējama, bet dažās vietās varbūt diezgan dziļš, tāpat arī krasti ir aizauguši,ūdenī ir krituši koki, kā arī bebru dambji.

Vilces dabas parka teritorija ir 144 ha liela un ir LVM (Latvijas Valsts meži) īpašums un tā ir viena no ainaviski skaistākajām vietām Zemgalē, kurā cauri gravām satek Vilces un Rukūzes upes, kas dažādo līdzeno lauksaimniecības zemju ainavu reģionā.

Iespēja pabūt Vilces pilskalnā, kura pakājē atrodas vietējo iedzīvotāju un tūristu iecienītā vieta Zaķu pļava. Zaķu pļavu apsargā kokā izgrebta skulptūra – Saimnieks Zaķis, kas ir lielisks eksemplārs fotomīļiem. Turpat pie Zaķu pļavas Rukūzes un Vilces upes krastos var apskatīt Devona laika smilšakmens atsegumus.

Visā lielajā dabas parka teritorijā atrodas Vilces ūdensdzirnavas, Vilces muižas apbūve ar pili un parku, neliela skatu platforma - Mīlestības kalniņš, vairāki dižkoki (ozols, liepas, priedes, lapegle), Lielmātes avotiņš, Vella grava,  Vilces pilskalns, Vilces un Rukūzes upes sateka,  Zaķu pļava, Devona laika smilšakmens atsegumi (Nāriņu klints), Mūrmuižas kaujas vietā 1935.gadā uzstādītais zviedru piemineklis (Uzvaras stēla), Akmens tilts ar Vella dziļumu un zviedru dārgumiem, Vilces un Svētes upes sateka kā arī Mūrmuižas dzirnavas. Jau nedaudz ārpus dabas parka teritorijas var apmeklēt arī otro Ziemeļu karam veltīto pieminekli – Zviedru karavīru piemiņas vietu, kas uzstādīta 1991.gadā.

Gar Vilces upi sākot no Vilces ūdensdzirnavām līdz pat Zviedru piemineklim ir iespējams iziet vidējas grūtības krastingu aptuveni 8 km garumā.

Vilces muižas ainaviskajā parkā ir iespējams sarīkot Diska golfa sacensību turnīrus, jo pa visu muižas parka teritoriju ir izvietoti 12 grozi. Diska golfa diskus ir iespējams iznomāt Vilces tūrisma informācijas punktā, iepriekš pazvanot un piesakot.