LR čempionāts sprintā

Iesākoties meteoroloģiskajai vasarai, laikā no 5-6.jūnijam arī orientieristiem bija iespēja izbaudīt šo saulaino gadalaiku un mērot ceļu līdz Latgales sirdij-Rēzeknei. Divu dienu garumā distances veda gar koncertzāli ‘’GORS’’, gar kultūras centru ‘’Zeimuļs’’, kā arī parkiem, iekšpagalmiem un tuneļiem. Distanču plānotāji, it sevišķi garāko distanču veicējiem, bija sagatavojuši izaicinošas sacensības, pirmajā daļā iekļaujot dzīvojamo māju rajonu, taču turpinājumā vajadzēja veikt izaicinošu kāpienu pilskalnā. Kļūdas ceļu variantu izvēlē netika piedotas pat elites sportistiem. Savukārt sprinta stafete notika pilsētas dzīvojamo māju rajonā, kur distances bija ļoti ātras un piedāvaja arī nelielu labirinta orientēšanos ar mākslīgi veidotiem žogiem.

Latvijas čempionātā sprintā iegūtas 6 medaļas un 4 no tām zelta! Vīru elitē čempionu titulu jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja Endijs Titomers, vēl zelta godalgas  Luīzei Plonei (S14), Edvardam Krūmiņam (V18), Elzai Ķuzei (S20).  Ilzei Jumiķei (S16)-2.vieta.Kristapam Krūmiņam (V12) izcīnīta 3.vieta.

Latvijas čempionātā sprinta stafetē iegūtas 2 bronzas medaļas- MW14 grupā (Luīze Plone, Ralfs Prauliņš, Elīna Dzirkale) un MW 16 grupā (Ilze Jumiķe, Gustavs Plonis, Matīss Ričards Rozenbergs).